Er du ikke kommet i gang med at lytte til lydbøger endnu, men har du gået og tænkt på at starte på det, kommer vi her ind på et par fordele, der måske kan lokke dig i gang med det.

Find kedeldragt termo her.

Du kan “læse” mens du laver alt muligt andet

Til at begynde med giver lydbøger dig jo mulighed for at læse, samtidig med at du kan lave alt muligt andet. Så det er perfekt for dig, der ikke føler, at du har tid til at sætte dig ned og læse i løbet af din dag. Med lydbøger kan du læse, samtidig med at du kører i bil, tager bussen til skole eller arbejde, vasker op, løber, træner, slår græs eller hvad du nu ellers laver i løbet af en dag. Næsten uanset hvad du laver, kan du stadig komme videre i din bog.

Skru op for tempoet og færdiggør bogen hurtigere

Når du lytter til lydbøger, har du også mulighed for at sætte tempoet op på fortællingen. Det kan være, at du har svært ved selv at læse hurtigere, end du allerede gør, men med en lydbog kan du nemt skrue op for tempoet til 1.25, 1.50 eller 2 gange hastigheden. På den måde kan du færdiggøre din bog på op til den halve tid, end hvad det ellers tager. Du skal lige vænne dig til det lynhurtige tempo, men det kan være en nem måde at læse bøger meget hurtigere på.

Få læst mange flere bøger

Sidst, men ikke mindst, kan lydbøger også gøre det nemmere for dig at få læst mange flere bøger i løbet af et år. Hvis du plejer at læse en bog om måneden, kan du med lydbøger måske færdiggøre en bog hver uge i stedet for. Så er der en masse bøger, du gerne vil i gang med at læse, men som du ikke føler, at du har tiden til, er det måske værd at overveje at komme i gang med at lytte til dem som lydbøger i stedet for. Så kan du meget hurtigere komme igennem dem.