Er du vild med at klatre? Er du faktisk meget vild med det? Eller vil du gerne begynde at klatre? Kan du godt lide at klatre steder, der udfordrer dig? Som eksempelvis bjerge? Men søger du nogle bjerge, der er enhver klatres drøm? Og ved du ikke hvor, du skal finde dem?

Det kan du med denne guide – herunder kan du nemlig læse om, hvad klatring er, hvordan du finder udstyr til at klatre, og så kan du selvfølgelig læse om 4 bjerge til dig, der klatrer.

Hvad er klatring?

Klatring er en sport, der går ud på at bruge sine hænder og sine fødder til at klatre op ad klipper, bjerge og klatrevægge. Det er en forholdsvis ny sportsgren, selvom det selvfølgelig er blevet brugt i praksis i mange år, de steder hvor der har været brug for det.

At klatre er meget sundt for både krop og sjæl, da du år brugt masser af dine muskler og derved styrker kroppen, og samtidig kan det for mange føles meget meditativt at bevæge sig op og op og op – og ned igen.

Du kan i de fleste byer finde en klub, du kan melde dig ind i, hvor du kan lære at klatre og møde andre, der er interesserede i at klatre, ligesom du er. Du kan derefter vælge at tage det videre, så du begynder at bestige bjerge. Mere om det længere nede.

Hvordan finder jeg udstyr til at klatre?

Hvis du ønsker at finde noget udstyr til at begynde at klatre, kan du tage ned i din lokale klatreklub og spørge ad. Hvis det ikke er en mulighed, kan du med fordel søge på internettet. Her kan du søge på klatreudstyr, og så skal der nok dukke en masse brugbare sider op.

Derefter kan du skrive stikord ned og undersøge siderne en masse, og så kan du i sidste ende vælge det klatreudstyr, som du føler er nødvendigt og det bedste for dig. Til sidst er det bare om at gå i gang med at klatre.

4 bjerge til dig, der klatrer

Der findes et utal af steder, du kan klatre på, hvis du ønsker at udfordre dig selv – herunder får du 4 af dem i form af bjerge, du kan bestige:

  1. Kilimanjaro i Tanzania. Det er Afrikas højeste bjerg, og så er det faktisk en af de højeste steder i verden. Mange mennesker udfordrer sig selv og bestiger dette bjerg med stor succes og en stor oplevelse i baggagen – selvom det er hårdt.
  2. Island Peak i Nepal. Det er en af de bjerge, du skal vælge, hvis du er nybegynder, men stadig ønsker en hård oplevelse.
  3. Tofana de Rozes i Italien. En dejlig bjerghiking-oplevelse venter dig, hvis du vælger at bestige dette bjerg – og det gælder både, hvis du er nybegynder, og hvis du er mere hærdet.
  4. Mount Fuji i Japan. Fra toppen kan du se ud over Tokyo, og det er et must at bestige dette bjerg, hvis du rammer landet – det er desuden en af de letteste bjerge i verden at bestige, så vælg dette, hvis du er helt ny i faget.