Som travl familiemor leder man ofte efter gode muligheder for at motionere. Klatring er en sjov kilde til motion og det kan derfor blive til et meget givende element i ens hverdag. Læs med her for at få seks gode tips til hvordan du kan komme i gang med klatring som kvinde.

Find en god klatreklub i nærheden

Først og fremmest handler det om at finde frem til en god klatrerklub i nærheden af dig, hvor du kan gå i gang med at dyrke denne sport. Uden en god klatreklub er det meget svært at begynde at gå til klatring i Danmark, da vi trods alt ikke har mange naturområder, hvor klatring i naturen kan lade sig gøre.

Forsøg samtidig at finde frem til en klatreklub hvor andre kvinder går til klatring, eller hvor de i det mindste har forstand på at lære kvinder at klatre. På den måde får du med garanti en bedre klatre oplevelse som kvinde.

Lær hvordan du skal klatre som kvinde

En kvinde kan ikke klatre på samme måde, som en mand kan gøre det. Kvindekroppe og mandekroppe er ikke bygget ens og ofte har vi ikke samme form for styrke i vores overkrop. Det betyder, at vi må lægge vægt på andre dele af vores kroppe til at hjælpe os.

Lær om selve teknikken ved at klatre som kvinde for at blive bedre til klatring.

Anskaf dig det rette udstyr

Når man går til klatring, er det en god ide at anskaffe sig det rette udstyr.

Nede i klatreklubben vil du formentlig kunne finde frem til udstyr, som kun findes i en standardstørrelse. Og denne standardstørrelse vil være alt for stort til dig som kvinde.

Hvis du bliver rigtig glad for klatring, er det derfor en god ide at overveje at anskaffe dig det rette udstyr, som passer til din krop.

Spørg andre kvinder om hjælp

Ræk ud til andre kvinder i din sociale omgangskreds, som går til klatring, eller benyt dig af sider som https://fruensblog.dk til at finde råd og vejledning. På sider som denne og lignende på internettet kan du af og til finde gode råd om hvordan du bliver bedre til at klatre som kvinde.

Disse sider kan også blive til en måde hvorpå du kan finde frem til andre kvinder, som kan hjælpe dig.

Klatr sammen med andre kvinder

Dine oplevelser med at klatre kan blive meget bedre ved at du deler disse oplevelser med andre. Prøv at finde frem til andre kvinder som du kan klatre sammen med. Det kan blive til en god måde at motionere sammen på og kan samtidig byde på mange sjove oplevelser med hinanden.

Del din viden om klatring med andre kvinder

Når du selv begynder at blive bedre til klatring, er det en god ide at dele denne viden med andre kvinder. Der er formentlig en del andre kvinder i dit netværk, som gerne vil gå i gang med at klatre, men som er usikker på hvordan man gør. Du kan hjælpe dem i gang.