Flyder dit hjem med klatreudstyr og andre ting og sager? I så fald bør du læse med her. I denne artikel vil vi give dig fem gode råd du kan benytte i hele dit hjem for at skabe mere orden i det.

Disse råd kan være relevante at benytte sig af hvis man har en masse klatreudstyr der ligger og flyder. Men de kan også være relevante hvis ens hjem generelt virker meget rodet det meste af tiden. Læs med her hvis det har interesse for dig.

Smid det ud du ikke længere har brug for

Meget ofte handler rod i hjemmet simpelthen om en ting; at vi ikke får smidt vores gamle ting ud igen. I løbet af et par måneder eller år kan vi hurtigt få opsamlet en hel del genstande. Og hvis vi ikke har et godt system for at rydde ud i disse genstande, når vi ikke længere har brug for dem, så er det klart at det hurtigt kan gå hen og virke en smule rodet derhjemme.

Sørg derfor for at du ofte går igennem alle dine genstande og spørger dig selv, om du egentlig har brug for det. Du behøver ikke at tage det hele på en gang.

Du kan for eksempel en gang i måneden vælge at gå dit klædeskab igennem for at se, om det eventuelt er noget tøj der skal smides ud. Tag de andre dele af din bolig på andre tidspunkter.

Læg ting i kasser

Hvis du har en masse små ting liggende rundt omkring i dit hjem kan det være en god ide at lægge disse i kasser. Organiser disse kasser efter kategori så du for eksempel samler alle dine ledninger i en ’elektronik’ kasse. Det er sådan, man får godt styr på boligindretningen.

Sæt mærkater på dine kasser

Hvis du lægger alle dine ting i kasser, ender du hurtigt ud med at have ret mange kasser i dit hjem. Derfor kan det også være en god ide at sætte mærkater på disse kasser for at indikere, hvad det er de indeholder.

Hvis du samler alt dit klatreudstyr i en kasse, er det for eksempel en god ide at skrive dette på kassen. På den måde kan du hurtigt finde frem til det igen, når du har behov for at finde det.

Giv dine ting faste steder i hjemmet

Du bør også give alle dine ting bestemte steder i hjemmet, hvor disse ting opholder sig i. Det er sjældent vi benytter alle vores genstande i flere forskellige rum. Ofte benytter vi bestemte genstande i bestemte rum og det er en god ide at lade sine ting have bestemte pladser netop i de rum, hvor vi benytter dem mest.

Lær om god boligindretning

Du kan lære en del om det at have et mere opryddeligt hjem ved simpelthen at give dig til at lære mere om boligindretning generelt. Med hjemmesider som https://hjemoghus.dk kan du af og til finde frem til nogle gode artikler om boligindretning, som du forhåbentlig kan lære lidt af.