Når klatresæsonen er ved at være slut i Danmark, begynder mange klatrere at lede efter nye steder at udforske. For nogle betyder det, at de tager sydpå til varmere klatreområder som Spanien eller Grækenland. Frankrig er dog også et populært rejsemål for klatreferier.

Kig med hvis du vil klatre på Mont Blanc

Der er mange gode klatreområder i Frankrig, men to af de mest populære er Chamomix og Argentiere. Chamomix ligger i de franske alper og er kendt for sit fantastiske landskab. Området har et bredt udvalg af klatrestier, fra lette ruter, der er velegnede til begyndere, til udfordrende klatrestier for erfarne klatrere. Argentiere er et andet fantastisk klatreområde, der ligger i de franske alper. Det er hjemsted for nogle af de højeste bjerge i Europa, herunder Mont Blanc, og tilbyder en række klatreruter, der passer til alle niveauer.

Hold din klatreferie, når det giver mest mening for Frankrig

Når du planlægger en klatreferie i Frankrig, er der et par ting, du skal huske på. For det første løber klatresæsonen i Frankrig fra juni til september, så du skal planlægge din rejse derefter. For det andet kan de franske klatreområder være meget overfyldte i højsæsonen, så det er vigtigt at booke din indkvartering og klatretilladelser i god tid. Endelig skal du sørge for at kende det franske klassificeringssystem for klatreruter, så du kan vælge klatreruter, der passer til dit niveau.

Klatre efter niveau i naturrige områder

Med sin smukke natur og sit store udvalg af klatreruter er Frankrig et fantastisk rejsemål for en klatreferie. Husk disse ting, når du planlægger din rejse, og du er sikker på at få en fantastisk tid.

Klatre efter niveau i naturrige områder

Med sin smukke natur og sit store udvalg af klatreruter er Frankrig et fantastisk rejsemål for en klatreferie. Der er muligheder for at få en fantastisk rejse uanset om du er nybegynder eller en mere øvet klatrer. Der er nemlig sørget for at der er klatrehold for alle.