Det sker for selv den bedste, at man kommer til at låse sig selv ude. Det er et ganske normalt, men enormt irriterende problem, når man pludselig står udenfor uden nøglerne i hånden. 

Du er heldigvis hverken den første eller den sidste, som har låst sig selv ude. Derfor er der inden grund til panik, når du pludselig står foran en låst dør uden nøgle.

Her er hvad du skal gøre.

Bevar roen

Selvom hjertet begynder at banke rimelig hurtigt, når du roder lommer og taske gennem efter nøgler, som bare ikke er til at finde, så skal du tage den med ro!

Tag et par dybe vejrtrækninger og bevar roen. Du skal nok komme ind i dit hjem igen.

Har du en ekstranøgle?

Har du lagt en ekstranøgle ud i haven? Er der en nabo, som du har foræret et sæt nøgler til? Måske ligger din bedste ven eller kæreste inde med en ekstranøgle? Få ringet rundt og tjek og se om der er en venlig sjæl, som kan komme forbi og lukke dig ind. 

Bor du i lejlighedskompleks?

Hvis du bor i en lejlighed, så prøv at ring på hos en af dine naboer først. Det kan være, at de kan lukke dig indenfor, så du i det mindste ikke skal stå ude i kulden og fryse. 

Tjek døre og vinduer

Hvis du bor i hus, så se om der ikke skulle være en bagdør, som står ulåst eller et vindue, som står på klem. Det kan være, at du er heldig at komme ind i dit hjem på denne måde. 

Du skal for guds skyld ikke begynde at bryde vinduer eller døre op selv. Du kan komme til skade, ødelægge dine vinduer eller ødelægge låsen på dine døre.

Ring til en låsesmed

Hvis du hverken har ekstranøgler eller vinduer på klem, så er den eneste rigtige løsning at ringe til en låsesmed. En låsesmed har alle de rigtige værktøjer og færdigheder til at få din lås op, så du kan komme ind i dit hjem. 

Hvis du bor på Midtsjælland så ring til en låsesmed ringsted, som kan komme ud og hjælpe dig. 

Til næste gang

Det er nok ikke sidste gang, at du kommer til at låse dig selv ude. Derfor er det en god ide at forberede sig på, hvis det nu sker igen. 

Lav et sæt ekstranøgler og giv dem til en nabo eller en god ven. Vi anbefaler ikke, at du lægger dine ekstranøgler ud i haven eller under dørmåtten, da det er lidt for risikabelt. 

Det er meget bedre, at have nøgler liggende hos en bekendt, som du stoler på.