Når du er havnet her på siden, er det sandsynligvis fordi, du har en interesse i klatring. Måske har du klatret lidt, måske er du en erfaren bjergged, der lige nu er på udkig efter nye steder at udforske. Læs med her, hvor vi ser på USA som klatredestination, vi giver dig gode råd. 

Du behøver naturligvis ikke tage så langt som til USA, for også her i Norden og det øvrige Europa er der masser af gode steder, man kan få klipper under fødderne. Faktisk behøver du ikke tage længere end til Kullen i Sverige som er et yndet mål for danske klatrere, ikke mindst fordi det ligger så tæt på Danmark. Det er dog ikke det samme som USA, hvor storslåede landskaber og uovertrufne klatreoplevelser venter. 

Få rejsedokumenterne klar i god tid 

Inden rejsen til USA er der en række praktiske ting, man må have på plads. Først og fremmest skal du naturligvis have købt en flybillet, og ved indrejse skal du kunne fremvise en gyldig hjemrejsebillet. Du kommer dog heller ikke ind uden en indrejsetilladelse, og da må du udfylde en ESTA ansøgning. Det kan du nemt og hurtigt gøre online, og svaret får du på din e-mail. 

Sørg også for at tjekke dit pas og eventuelt få fornyet det i god tid, så du ikke står i sidste øjeblik og opdager, at det er udløbet. 

Nyd uafhængigheden med en autocamper 

I skal naturligvis også overveje, hvordan I vil komme rundt og hvordan, I vil bo. Her kan det være en mulighed at leje en camper og selv køre rundt til de forskellige klatresteder. Med en camper er I uafhængige af fastlagte afgangstider og kan selv bestemme, hvor længe I vil blive de enkelte steder. I camperen kan I sove, og hvis vejret er til det, kan I lave mad over bål og virkelig dyrke det simple liv. 

Afprøv det nye udstyr hjemmefra 

Endelig kan det være en god idé at have afprøvet sit udstyr hjemmefra, hvis man skal ud at investere i nyt. Klatreskoene skal være klatret til, så du ikke får vabler, når du tager dem i brug. Har du købt en anden type udstyr, end du plejer at bruge, kan det være en god idé at afprøve det hjemmefra og lære det at kende, så du er helt fortrolig med det, når eventyret starter. Tilbage er der blot at sige god fornøjelse.