Det er sjovt og spændende at klatre og komme højere og højere op ad de stejle skråninger. Man oplever suset ved at hænge højt over jorden, og man ser skønheden i klippernes rå struktur, når man skal finde et sted at gribe fat. Man får en følelse af slægtskab med naturen, når man klatrer. Denne følelse vil man naturligvis gerne have derhjemme også. Her har et godt plankebord noget af den samme rå charme som en klippevæg. Det er naturens mønstre, der gentager sig i dem begge. 

Hvis man leder efter planker til sit nye plankebord, så vil man hurtigt opdage, at der er meget at vælge imellem. Det er ikke lige gyldigt om man vælger bøg eller gran. De har forskellig farve og åretegning. Strukturerne varierer fra sort til sort. Det kan godt betale sig at bruge lidt tid på at finde ud af, hvilken træsort, man ønsker at plankebordets plade skal bestå af. Det rå og naturlige er der i dem alle, men hvordan vil de se ud i ens eget hjem? Hvilken nuance skal man vælge? 

Behandlet eller rå? 

Når man vælger planker til sit plankebord, så kan man også overveje, hvordan man har tænkt sig at behandle dem. Der kan være noget flot ved en tykt lakeret, rustik planke. Men der kan også være noget charmerende ved et plankebord, der ubehandlet bliver mere og mere patineret med årene. Der er flere måder at vedligeholde en sådan bordplade på. Det er også et valg, man må tage. Og her spiller træsorten igen også en rolle. 

Find planker på nettet 

Der er en dedikeret webshop til præcis denne typer møbler. Den hedder selvfølgelig plankebord.dk, og her kan du finde de smukkeste rustikke planker til dit plankebord. Lad dig inspirere af sortimentet, og giv dig selv god tid til at vælge.