Søvn er vigtigt for alle og ikke mindst de aktive kroppe. Føler du dig træt og placeret i et hylster af en gammel og brugt krop lige fra du vågner om morgenen, kan det være at tiden er inde til at se på en ny seng.

Skift ud når kroppen skramler som en gammel nisse

Det er faktisk ofte set at prioriteringen af en god seng er helt i bund og først når vi begynder at skramle som gamle nisser eller kan mærke at vi er knap så udhvilet selv efter en nat med passende mængde søvn, forstår vi at det måske er en ny seng der skal til, før det hele begynder at blive lidt bedre igen.

Nogle personer udskyder det endda bevidst fordi de ganske enkelt ikke ved hvordan de skal vælge den rette seng og da der sjældent er tale om helt billig investering med en ny seng, er det ikke her hvor vi tager nogle chancer. Derfor har vi også set nærmere på hvordan du kan finde frem til den rigtige seng, når din krop og dit sind har brug for det.

Forstå vigtigheden ved en seng

Der findes flere forskellige slags senge og ligesom vi alle er forskellige, er det også forskelligt hvilke senge der passer til os hver især. En stor betydning for hvilken seng du bør vælge at investere i, er din størrelse og vægt. Din længde giver lidt sig selv. Er du en lang person på omkring 2 meter, vil en standard sengs længde på 2m ikke være nok og du skal starte med at se efter senge der har en ekstra længde.

Det bliver mere kompliceret når du skal finde frem til hvilke madrasser du skal have dig. Med en kontinentalseng, er der tale om en seng der er bygget op på hele 3 madrasser. Derudover har du et sengestel, men dette har som regel mest at sige i forhold til design og hvordan du finder dens udseende passende i dit hjem. Derimod er madrasserne i den mindre overfladiske ende af udvælgelsesprocessen.

Den nederste del af en kontinentalseng er som oftest en god solid boksermadras. Madrassen ovenpå boksermadrassen er her du skal have fokus, hvis du aldrig har prøvet at finde en seng der passer til præcis dig før, for denne skal have en bestemt fasthed og hårdhed alt efter din personlige vægt.

Til slut toppes sengen med en topmadras. Denne er prikken over I’et for dig og din komfort. Sveder du meget om natten, kan du her prioritere en topmadras de er af materialer der virker svedabsorberende.