Som med så meget andet, starter den ultimative klatrerejse med forberedelse og afstemning af forventninger.

Er du en erfaren klatrer, der har været af sted før, er din forberedelse en anden end hvis du er nybegynder.

Det er også vigtigt, at du planlægger efter din form. Er du i god fysisk form og vant til at leve et aktivt liv, vil du selv som nybegynder kunne klare en mere vanskelig klatrerejse, end hvis du ikke er i så god form.

Klatreformer

Klatring er en massebetegnelse og der findes mange former for klatring. Hvad enten du klatrer på 3 meter høje klippeblokke, bestiger 8000 meter høje bjerge i eksotiske egne eller klatre på kunstige klatrevægge er det klatring. En 4 type klatring er isklatring på glechere og alpinklatring, hvor der også forekommer is og sne.

Tøj og sko

Noget af det allervigtigste er det rette tøj og sko. Hvad du skal have med, afhænger selvfølgelig af, hvilken klatrerejse du skal på. Det er selvfølgelig ikke det samme udstyr, der skal bruges til en tur til Kilimanjaro som det er til hvis du skal bestige et alpinbjerg. Det er ikke sjovt at gå i de forkerte sko. Et er, at det er ualmindelig ubehageligt at gå med vabler og blodige fødder, noget andet er at få forfrysninger, hvis skoene ikke er varme nok. Det samme gør sig gældende med tøj. Det kan være livsfarligt ikke at have det rette tøj på.

3 eksempler på klatrerejser

Der findes et utal af klatrerejser. Til en hver form og pengepung. Fra 2 dages ture til Kullen i Sverige til lange klatreture, der kan tage flere måneder og års forberedelser.

Herunder kommer 3 eksempler på en ultimativ klatrerejse.

  • Kilimanjaro

I Tanzania ligger det berømte bjerg, Kilimanjaro der er en oplagt klatretur. Det er ikke en teknisk svær klatretur og der findes mange rejsearrangører, der har denne tur på deres program. Det er dog ikke en tur der skal tages let på, selvom den ikke er teknisk hård. Udfordringen ligger i, at man stiger mange meter om dagen og risikoen for højdesyge er stor. Det anbefales at man bruger en ekstra på på opstigningen for at undgå højdesyge.

  • Klatring på Kalymnos

Den græske ø, Kalymnos er med sine mange bjerge, kløfter og sprækker perfekt til klatring. Der er på øen 2.700 klatreruter og der afholdes flere festivaler. Det er muligt at klatre hele året rundt, men det anbefales at gøre det om foråret og efteråret, da sommeren er meget varm. Der er en flok frivillige klatreentusiaster, der har lavet bolte der er til fri afbenyttelse. Det er muligt at finde klatremuligheder på øen til både begyndere og erfarne klatre.

  • Nepal

Nepal er et sandt mekka når det kommer til klatring. Her er noget for enhver smag. En tur rundt om Annapurna tager omkring 3-4 uger og er en fantastisk tur, der kan klares af de fleste, hvis de kan gå. På vejen rundt kan du tage en afstikker til Mount Everest Base camp, hvor turen op ad verdens højeste bjerg i sin tid startede.