Absolut ikke! Der er masser af måder at nyde og værdsætte kunst på hjemme i dit eget hjem. Uanset om det drejer sig om at streame kunstudstillinger eller museumsbesøg online, downloade kunstværker på din telefon, arrangere virtuelle møder med kunstnere til samtaler, deltage i en kunstdiskussionsgruppe på sociale medier eller bare lære mere om forskellige stilarter og bevægelser – der er ingen mangel på aktiviteter, hvor du kan opleve kunst, uanset hvor du har adgang til internettet. Og hvis du ønsker at komme ud og udforske nogle gallerier personligt, har mange museer udendørs installationer, der giver dig mulighed for at beundre værkerne uden at skulle gå indenfor. Så tro ikke, at rejser er den eneste måde at være kunstnerentusiast på – med de rigtige værktøjer og ressourcer kan alle udforske og engagere sig i kunst fra deres eget hjem

Og glem ikke, at du også kan skabe kunst derhjemme! Med blot nogle få ting som maling, tegnepapir og blyanter kan du begynde at skabe dine egne kunstværker uden at skulle forlade huset. Brug dette som en mulighed for at udforske forskellige teknikker og stilarter – hvem ved, måske opdager du et skjult talent eller en nyopdaget passion for kunstnerisk arbejde! Uanset hvad er det altid vigtigt at huske, at der er utallige måder at beskæftige sig med og værdsætte kunst på, uden at du behøver at forlade dit hjem. Så hvis rejser ikke er en mulighed lige nu, skal du ikke bekymre dig; der er stadig masser af måder at nyde og opleve kunst på, uanset hvor du befinder dig.

De 10 mest besøgte museer i verden

1. Louvre, Paris

2. Metropolitan Museum of Art, New York City

3. National Air and Space Museum, Washington D.C.

4. British Museum, London

5. Tokyos nationalmuseum, Japan

6. Vatikanmuseerne, Rom

7. Stats Eremitagemuseet og Vinterpaladset, Sankt Petersborg

8. National Gallery, London

9 .Rijksmuseum, Amsterdam

10 .Shanghai Science and Technology Museum

Disse er nogle af verdens mest berømte museer, som hvert år tiltrækker tusindvis af besøgende fra hele verden for at se de utrolige kunstværker og artefakter, der udstilles inden for disse mure.

Har du ikke råd til at rejse efter et museum, kan du også finde god kunst i Danmark. Læs om Statens Museum for Kunst pris for at komme ind her.