Når man arbejder meget og har meget ansvar på sit arbejde, eksempelvis hvis man er iværksætter og har sit eget firma, så kan det næsten virke helt urealistisk, at man kan komme på ferie uden at tage arbejdet med. Og hvad gør man så, hvis man i lang tid har set frem til en klatreferie med sin partner? Det er jo ikke lige den type ferie, hvor det er nemt at have en computer med, og det vil desuden også ødelægge oplevelsen en smule, hvis man sidder lænket til sin skærm på hele turen. Men klatreturen kan faktisk godt lade sig gøre, endda uden at medbringe arbejde, hvis man blot forbereder sig hjemmefra. 

Få styr på alle arbejdsopgaverne

At komme afsted på den længeventede klatreferie uden at medbringe arbejde handler faktisk bare om at få planlagt det hele godt nok, inden man tager afsted. Få eksempelvis rigtig godt styr på, hvilke arbejdsopgaver og lignende, der skal udføres i den tid, klatreferien foregår. Det kan være, at der skal ordnes noget i forhold til bogføring – så sætter du bare et firma fra en side som https://retio.dk/ på den opgave – det er særligt nemt, hvis der allerede er et samarbejde med den type firma. Og på samme måde er der også andre arbejdsopgaver, som man bare skal sørge for at have uddelt på forhånd.

Tag trygt afsted

Når man netop har fået styr på alle de praktiske ting, der skal klaret, men klatreturen er i gang, og man måske endda har fået en anden person i firmaet til at være en form for tovholder, så kan det altså netop lade sig gøre at komme afsted og nyde turen uden at tænke på arbejde. Så kan klatreferien endelig blive til en realitet.